Magyarország az ipari beszállítók és egyetemi együttműködések jóvoltából teljes joggal szerepelhet az autóipari innovációk térképén. Többféle fejlesztés és gyártás, számos szabadalom kötődik hazai kutatókhoz. A fejlesztési tevékenység folyamatos erősödése egyre nyilvánvalóbb irányvonalat képvisel. A fejlesztés megalapozhatja a hazai ipar és felsőoktatás további ágazat kutatásait, valamint a nagy hozzáadott értékű kutatás-fejlesztés nemzetközi versenyképességét.

Ennek kapcsán jött létre kutatási hálózati együttműködés a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pannon Egyetem és a Széchenyi Egyetem közreműködésével.

A kooperáció elsődleges célja, a jövőben meghatározó járműtechnológiák (autonóm járművek, E-mobilitás) tesztelési folyamatainak a kutatása és a Zalaegerszegen épülő tesztpálya műszaki támogatása az érintett témában.

Elsődleges cél közvetlen megvalósítási javaslatok kidolgozása a tesztpálya, tesztlaboratóriumok és közúti tesztkörnyezet kialakítására és a szolgáltatási portfólióra vonatkozóan, ehhez kapcsolódó háttérkutatások elvégzése, valamint alapozó kutatások végzése.