Kivitelezés

A zalaegerszegi Járműipari Tesztpálya építkezését a Dinamikus- és Fékfelület helyén a humuszréteg eltávolításával kezdték el, majd további talajrétegek eltávolításával és stabilizálási munkálatokkal folytatták a kivitelezést.

 

Tükörszint kialakítása

A humusz eltávolítását követően megkezdődött a tükörszint kialakítása, melynek célja, hogy elérjük azt a talajszintet, amelyre felfelé lehet építkezni.

 

Stabilizálás

Mész és cement talajba való bekeverése, melynek célja a talaj teherbírásának növelése.

 

Fékfelület földmunkálatai

Az Észak-Dél tájolású pályaelem kialakításához északon bevágás kialakításával, délen pedig töltés építésével oldják meg azt, hogy Fékfelület szintje teljesen vízszintes legyen.

 

Geotextilia terítés a Dinamikus felületen

A földmunkák után elkezdődött a szőtt geotextília és a 80 cm vastag bazaltalap terítése, ami évtizedekig jelentős terhelést képes elviselni.

 

Dinamikus felület alapozása

A geotextilía terítését követően a bazaltkőalappal folytatódtak a munkálatok a Dinamikus felület gyorsító- és visszatérő szakaszain. Ez a réteg képezi az utak megfelelő alapját.

 

Handling course földmunkálatai

nagysebességű kezelhetőségi (High Speed Handling)  pályaszakaszon elkezdődtek a földmunkák, melynek során a töltések építésével és a bevágások kialakításával közel félmillió köbméter föld megmozgatására került sor.

Forrás: Dernovics Tamás – magyarepitok.hu

 

A Dinamikus felület aszfaltozása

A zúzottkő alaprétegek terítése és tömörítése után elkezdődött az első aszfaltréteg építése a Dinamikus felületen.

Forrás: Dernovics Tamás – magyarepitok.hu

 

Smart City Zone földmunkálatai és alapozása

A Dinamikus platform kör felületének aszfaltozásával és a Kezelhetőségi pályarész töltés és bevágás építésével párhuzamosan elkezdődött a Smart City Zone városi rész útjainak kivitelezése is.

Forrás: Dernovics Tamás – magyarepitok.hu