Zala Zone

A tesztpálya a jövő járművei és kommunikációs technológiái számára teljeskörű tesztkörnyezetet, többszintű tesztelési lehetőséget biztosít a prototípus tesztektől a szériatermék fejlesztésig.

Ötletek és terv

A környezetvédelem és a közlekedésbiztonság növelése céljából egyre jobban előtérbe kerülnek a hibrid-, elektromos- és önvezető autók, melyek fejlesztéséhez egy megfelelő környezetre van szükség.

Tervezés és fejlesztés

A pálya lehetőséget biztosít hagyományos járműtesztek elvégzésére, továbbá vezetést támogató rendszerek, valamint önvezető járművek széleskörű tesztelésére, validálására, továbbá a legújabb infokommunikációs rendszerek fejlesztésére és tesztelésére, illetve járműipari K+F tevékenységek folytatására.

Teszt és indítás

Az első fázis keretén belül a dinamikai felület, fékfelület, kezelhetőségi pálya, országút, autóút, autópálya és a Smart City Zone kerül kivitelezésre. A jövőben nagysebességű oválpálya, rossz utak, emelkedők, zajmérő felület, medencék, rántópad állnak majd a tesztelők rendelkezésére.

Kompetenciák

1. KÜLDETÉSNYILATKOZAT

Autonóm és hálózatba kapcsolt járművekre fókuszáló teljeskörű tesztkörnyezet és szolgáltatási portfolio létrehozása és a működtetési keretek megteremtése.

2. TERVEK

A jövő járművei és kommunikációs technológiái számára teljeskörű tesztkörnyezet, amely többszintű tesztelési lehetőséget biztosít a prototípus tesztektől a szériatermék fejlesztéséig.

Clients

Road built

Tests made

Simulations

OKTATÁS

GPS koordináták:
46°53’20.8”N (46.889109)
16°50’12.2”E (16.836726)

Kapcsolat

Autóipari Próbapálya Zala Kft.

1055 Budapest, Honvéd u. 13-15.

Projektiroda: 8900 Zalaegerszeg, Fészek u. 4.

Telefon: +36 92 900 117

Fax: +36 92 900 118

E-mail: zone@apz.hu